Rozważasz wejść w biznes gastronomiczny - otworzyć lodziarnię, kawiarnię lub mobilny punkt sprzedaży lodów?

A może już masz lokal i chcesz poszerzyć ofertę o produkcję i sprzedaż lodów? Tego bloga prowadzimy dla Ciebie. Sprawdź koniecznie!

Jaką wybrać witrynę lodową?

Jaką wybrać witrynę lodową? Witryna mroźnicza to kluczowy element wyposażenia każdej lodziarni, często także cukierni i kawiarni. Po pierwsze, właściwie dobrana witryna lodowa zapewnia optymalne warunki przechowywania produktu – co wpływa na świeżość, (...)

Urządzenia pod stałą opieką, czyli… umowy serwisowe w MK KOMI

Urządzenia pod stałą opieką, czyli… umowy serwisowe w MK KOMI Właściciele lodziarni, cukierni i kawiarni muszą zapewnić swoim klientom najwyższą jakość produktów i usług. Każdy klient jest ważny, a nieprzewidziane przestoje w pracy spowodowane na przykład awarią (...)

Urządzenia niezbędnie do uruchomienia cukierni

  Otwarcie cukierni to nie lada gratka, nawet dla najbardziej doświadczonych cukierników. Bo nie chodzi tylko o odpowiednią wiedzę oraz umiejętności, ale także właściwe przygotowanie miejsca. Zanim rozpoczniemy poszukiwania nowego lokalu, musimy zadbać o odpowiedni biznesplan, (...)
Pracownicy lokalu gastronomicznego wdrażają zasady GHP - mk-komi.pl

Dokumentacja GHP i GMP w gastronomii krok po kroku

Wdrożenie systemu HACCP w gastronomii stało się standardem – nie tylko ze względu na wymogi prawne, ale także oczekiwania klientów. Odwiedzający Twój lokal chcą mieć pewność, że żywność, którą serwujesz, powstaje i jest przechowywana w czystych, (...)
Lokal z małą witryną chłodniczą na ciasta - mk-komi.pl

Najczęściej popełniane błędy przy wyborze witryny chłodniczej na ciasto

Jednym z czynników, które wpływają na to, jak dobrze sprzedają się ciasta, jest ich ekspozycja. Twoi klienci „jedzą oczami”, dlatego wszystkie słodkie desery warto umieścić w odpowiednio dobranej witrynie chłodniczej na ciasto. Czyli jakiej? Oto najczęstsze (...)
Witryna cukiernicza ISA w Mercedes-Benz Cafe - mk-komi.pl

Wybieramy witrynę chłodniczą do cukierni – wskazówki

Witryna chłodnicza to podstawowe wyposażenie cukierni – często stanowi jej centralny punkt, który pozwala klientom dokładnie zapoznać się z dostępnymi słodkościami. To urządzenie spełniające dwie kluczowe funkcje. Zapewnia odpowiednie warunki do przechowywania (...)