Rozważasz wejść w biznes gastronomiczny - otworzyć lodziarnię, kawiarnię lub mobilny punkt sprzedaży lodów?

A może już masz lokal i chcesz poszerzyć ofertę o produkcję i sprzedaż lodów? Tego bloga prowadzimy dla Ciebie. Sprawdź koniecznie!
Frezer do lodów podczas pracy - mk-komi.pl

Frezer do lodów – na co zwracać uwagę przy wyborze? Wskazówki

Frezer do lodów to najważniejsze urządzenie w każdej lodziarni produkującej tzw. lody gałkowe. Odpowiednio dobrany jest wydajny, oszczędny, wygodny w użytkowaniu i niezawodny. Po czym poznać właściwe urządzenie? Istnieje kilka parametrów, którymi należy się kierować. (...)
Maszyna do lodów włoskich – serwowanie lodów - mk-komi.pl

Maszyna do lodów włoskich – zasady konserwacji i serwisowania

Jeśli chcesz niskim kosztem i niewielkim nakładem pracy rozpocząć biznes lodowy, świetnym wyborem będą lody włoskie. Maszyna do ich produkcji zajmuje niewiele miejsca i jest prosta w obsłudze. Trzeba jednak pamiętać o jej odpowiedniej pielęgnacji i konserwacji. (...)
Produkcja lodów – profesjonalna, gastronomiczna maszyna do lodów - mk-komi.pl

Ile kosztuje gastronomiczna maszyna do lodów i co najbardziej wpływa na jej cenę?

Własna lodziarnia jawi się wielu osobom jako bardzo przyjemny, a także, mimo swojej sezonowości, dochodowy pomysł na biznes. Jest w tym wiele prawdy – mając zaangażowanie i pasję, można naprawdę dobrze zarobić, przynosząc jednocześnie (...)
Profesjonalny ekspres do kawy – ile trzeba zainwestować? | MK KOMI

Profesjonalny ekspres do kawy – ile trzeba zainwestować?

Ekspres do kawy to oczywiście serce każdej kawiarni. Tego typu sprzęt pojawia się również w pubach, barach, restauracjach, lodziarniach czy hotelach. Nie może być to jednak przypadkowy model. Bardzo ważne są jego wydajność, parametry (...)
Witryna cukiernicza ISA w Mercedes-Benz Cafe - mk-komi.pl

Wybieramy witrynę chłodniczą do cukierni – wskazówki

Witryna chłodnicza to podstawowe wyposażenie cukierni – często stanowi jej centralny punkt, który pozwala klientom dokładnie zapoznać się z dostępnymi słodkościami. To urządzenie spełniające dwie kluczowe funkcje. Zapewnia odpowiednie warunki do przechowywania (...)
Profesjonalny granitor – produkcja granity, slushy, sorbetów - mk-komi.pl

Profesjonalny granitor – jak działa i ile kosztuje maszyna do sorbetu?

Granita to prawdziwy hit wakacyjnych miejscowości. Sprzedawana na deptakach i w lodziarniach słodka, orzeźwiająca hybryda napoju i deseru może Ci zapewnić wielu klientów – szczególnie w upalne dni. Aby ją serwować, wystarczy zaopatrzyć się w profesjonalny (...)