Rozważasz wejść w biznes gastronomiczny - otworzyć lodziarnię, kawiarnię lub mobilny punkt sprzedaży lodów?

A może już masz lokal i chcesz poszerzyć ofertę o produkcję i sprzedaż lodów? Tego bloga prowadzimy dla Ciebie. Sprawdź koniecznie!
Czyszczenie witryny chłodniczej - mk-komi.pl

Jak prawidłowo dbać o czystość witryn chłodniczych?

Witryny chłodnicze to kluczowy element wyposażenia lokali gastronomicznych oraz sklepów. Są nieustannie eksploatowane i mają kontakt z jedzeniem. A to oznacza jedno: trzeba zadbać o ich prawidłowe czyszczenie. O czym pamiętać w tym procesie? Jak często czyścić (...)
Biznesplan kawiarni - mk-komi.pl

Biznesplan kawiarni – o czym należy pamiętać przy otwieraniu kawiarni?

Pandemia powoli dobiega końca, a rynek gastronomiczny, który zwłaszcza w 2020 roku został dotknięty poważnym kryzysem, odradza się. Polacy z chęcią powrócili do spożywania posiłków na mieście, a spędzanie czasu w kawiarniach na powrót staje się częścią stylu (...)
Rysunkowy foodtruck i wózek w pastelowych kolorach przedstawiające mobilną lodziarnię - mk-komi.pl

W jakie urządzenia warto wyposażyć mobilną lodziarnię?

Mobilna lodziarnia to sezonowy biznes o bardzo wysokim potencjale. Pozwala „wyjść frontem do klienta”, czyli pojawić się z ofertą lodów tam, gdzie są chętni do ich zakupu. Jednak zanim zaczniesz planować jej otwarcie, dowiedz się, jakiego (...)
Kucharz korzysta z szafy chłodniczej - mk-komi.pl

Wybór szafy chłodniczej i mroźniczej – na co zwracać uwagę?

Szafa chłodnicza oraz szafa mroźnicza to podstawa wyposażenia niemal każdego lokalu gastronomicznego, a zwłaszcza kawiarni, cukierni czy lodziarni. Zastanawiasz się, jak wybrać odpowiednie urządzenia i co wziąć pod uwagę przy ich zakupie? Sprawdź nasze wskazówki. Szafa (...)
Nakładanie lodów rzemieślniczych z witryny do lodów - mk-komi.pl

Urządzenia do profesjonalnej produkcji lodów – bestsellery MK KOMI

Potrzebne Ci dobre urządzenia do produkcji lodów i zastanawiasz się, jaki sprzęt wybrać? Nie ma jednego, uniwersalnego zestawu, który pasowałby do każdego lokalu gastronomicznego. Jeżeli jednak jesteś na etapie urządzania lodziarni, dowiedz się, jaki sprzęt (...)
Lody na wynos w pojemnikach - mk-komi.pl

Lody na wynos – jak zorganizować biznes lodowy w czasie pandemii

Prowadzisz lodziarnię, ale w czasie pandemii obroty znacząco spadły? Obawiasz się kolejnego lockdownu, który zmusi Cię do zamknięcia lokalu, a co za tym idzie – narazi Cię na dalsze straty? Zaoferuj swoim klientom lody na wynos! To (...)