Rozważasz wejść w biznes gastronomiczny - otworzyć lodziarnię, kawiarnię lub mobilny punkt sprzedaży lodów?

A może już masz lokal i chcesz poszerzyć ofertę o produkcję i sprzedaż lodów? Tego bloga prowadzimy dla Ciebie. Sprawdź koniecznie!
Dwusmakowe lody włoskie w waflu - mk-komi.pl

Lody włoskie – dodatkowa sprzedaż w cukierni. Warto?

Prowadzisz cukiernię i zastanawiasz się, co zrobić, aby dotrzeć do nowej grupy klientów? Jednym z produktów, które mogą ich przyciągnąć są tzw. lody włoskie. To jeden z tych deserów, o które stosunkowo łatwo jest wzbogacić ofertę lokalu (...)
Młoda sprzedawczyni w lodziarni dumnie spoglądająca na swoje lody rzemieślnicze - mk-komi.pl

Lody rzemieślnicze – jak zrobić? Proces, produkty, urządzenia

Produkcja lodów rzemieślniczych cieszy się coraz większym zainteresowaniem. Powód jest bardzo prosty: to właśnie one są najczęstszym wyborem klientów. Dlatego jeśli myślisz o założeniu lodziarni lub poszerzeniu oferty cukierni o zmrożone desery, postaw właśnie na lody (...)
Kto wymyślił lody - historia lodów - mk-komi.pl

Kto wymyślił lody? Pełna tajemnic historia mrożonych deserów

Przyjemnie orzeźwiające, bajecznie kremowe, słodkie… mrożone desery są jednymi z największych przysmaków. Lody kochają zarówno dzieci, jak i dorośli, i to na całym świecie. Ty również należysz do grona ich miłośników? A czy zdarzyło Ci się kiedyś zadać (...)
Dystrybucja lodów w lokalu gastronomicznym - mk-komi.pl

Dystrybucja lodów – warunki i zasady dystrybucja lodów

Lody to jeden z najpopularniejszych deserów, zwłaszcza w okresie wiosenno-letnim. Wysokie temperatury sprzyjają chęci sięgnięcia po zmrożony smakołyk. Jednak fakt, że lody są zamrożone, niesie za sobą określone wyzwania, zwłaszcza w upalne dni. Pojawia się choćby pytanie o to, (...)
Wegańskie lody z mleka kokosowego - mk-komi.pl

Wegańskie lody kraftowe – z czego i jak je produkować?

Dieta wegańska z roku na rok zyskuje na popularności, nawet w tak „mięsożernym” kraju, jakim jest Polska. Szacuje się, że już ponad 1 mln Polaków to wegetarianie i weganie. Warto wiedzieć, że te dwa sposoby żywienia różnią się od siebie, (...)
Kobieta je lody dla diabetyków - mk-komi.pl

Rzemieślnicze lody dla diabetyków – z czego produkować?

Cukrzyca jest jedną z najpoważniejszych chorób cywilizacyjnych naszych czasów. Szacuje się, że zmaga się z nią co 14. Polak, a liczba ta rośnie z roku na rok. To schorzenie wymaga stosowania specjalnej diety, z której niemal wykluczony jest cukier. (...)